LPS CSM 1 Oradea a disputat primul meci din returul fazei semifinale a Campionatului Național U16 masculin – ediția 2017/18. Formația antrenată de către Zoran Vranes a primit vizita liderului neînvins al grupei, CS Agronomia București. Rezultatul final al partidei desfășurate miercuri (04.04), la Sala Colegiului Economic Partenie Cosma, a fost de 46-75.

Formația din capitală, antrenată de către Milan Sokic, cel care a ghidat echipa națională a României la Campionatul European U18 Divizia B de anul trecut, s-a instalat la conducere din primul act, pe parcursul căruia s-a desprins la zece lungimi. Au urmat două perioade de joc în care Oradea s-a ridicat la nivelul adversarului, însă nu a reușit să reducă din deficit. Scorul la jumătatea partidei a fost de 38-26, iar la intrarea în secvența decisivă a fost de 55-40.

Situația s-a complicat în ultimele zece minute de joc pentru elevii lui Zoran Vranes. Ei au avut dificultăți în faza de atac, cu precădere la finalizare. S-au creat mai multe oportunități de aruncare deschisă de la semidistanță sau de pe semicerc, defensiva advesă concentrându-se să blocheze culoarele de pătrundere, însă aruncările jucătorilor echipei gazdă au fost imprecise. Astfel, diferența s-a dublat în sfertul 4.

CS Agronomia București obține cea de-a 6-a victorie din tot atâtea meciuri disputate în această fază a competiției. În schimb, LPS CSM 1 Oradea are 4-2 la general și se menține pe locul al 2-lea în clasament.

Următorul meci al LPS Bihorul 1 Oradea este programat la finele săptămânii viitoare, mai exact în 14 aprilie. Adversar este LPS Focșani, ultima clasată în grupă, singura formație ce nu a câștigat niciun meci în tur. Confruntarea directă, de la Focșani, a fost adjudecată de bihoreni cu scorul de 79-62.

Primele trei clasate la încheierea celor zece etape din faza semifinală vor avansa la turneul final al CN U16 masculin – ediția 2017/18, grupa valorică 1-6.