Echipele U14 și U13 ale LPS Bihorul Oradea, alcătuite din sportivi ai Academiei CSM Oradea, au suferit înfrângeri în meciurile disputate pe teren propriu la finele celei de-al 2-a săptămâni din luna decembrie. Ambele au avut adversari de calibru în Grupa 2 din faza de calificare a Campionatului Național al României.

Sâmbătă (12.12), formația U14 a întâlnit CSȘ Sighetu Marmației, nimeni alta decât campioana României la categoria sportivilor născuți în anul 2002. Meciul a fost controlat de maramureșeni, aceștia impunându-se cu scorul de 59-45.

După acest meci, LPS Bihorul are 4-5 la general în Grupa 2 din faza de calificare. În ultima fază din această fază, Oradea primește vizita lui Olimpic Baia Mare. Echipa antrenată de Dusan Petrovic și Călin Pop este deja calificată în faza următoare.

Duminică (13.12), echipa U13 – campioana României în exercițiu la generația 2003, a primit vizita liderului grupei din care face parte în faza de calificare a actualei ediții de campionat, U Mobitelco Cluj-Napoca. Meciul a fost deosebit de echilibrat și încrâncenat. Cele două formații s-au succedat la conducere de mai multe ori pe tabela de marcaj, însă echipa din Cluj a avut un final de partidă mai bun și s-a impus cu scorul de 60-54.

Gruparea pregătită de către Dusan Petrovic și Anamaria Mesaros are 7-2 la general și va încheia această fază pe locul al 2-lea, calificant pentru faza următoare. În ultima etapă, programată pentru săptămâna viitoare, LPS Bihorul primește vizita echipei LPS Târgu-Mureș.