Pe parcursul săptămânilor precedente, la Sighetu Marmației, a avut loc un camp ce face parte din programul Perform Baschet, realizat și coordonat de către Federația Română de Baschet. La acesta au participat mai mulți componenți ai Academiei CSM Oradea.

Pe baza celor arătate în cadrul acestui eveniment, o parte a sportivilor orădeni au fost selecționați pentru două acțiuni internaționale ce vor avea loc în cea de-a a 2-a jumătate a lunii august. Este vorba despre un eveniment în Grecia, urmat de unul în Bulgaria. Fiecare eveniment se întinde pe parcursul unei săptămâni.

În delegația României pentru evenimentul din Grecia, care demarează la finele actualei săptămâni, au fost selectați Vlad Marinău și George Usca. În schimb, pentru acțiunea din Bulgaria, programată a se desfășura o săptămână mai târziu, au fost convocați același Vlad Marinău, alături de Paul Huciu și Enzo Vescan.

Cei patru jucători menționați vor evolua în sezonul competițional 2017/18 în Campionatul Național al României la U16 masculin pentru LPS Bihorul Oradea. Reamintim faptul că la această categorie de vârstă vor fi două echipe orădene înscrise în competiție.

La evenimentul Perform Baschet de la Sighetu Marmației au mai participat George Vicaș și Alex Vancea. Ambii au trecut de selecție la generația 2003.

Oradea a fost reprezentată și la generația 2004 de către Denis Pătcaș și Bogdan Creț.

Felicitări sportivilor orădeni și mult succes în acțiunile pe care le vor întreprinde reprezentând atât Academia CSM Oradea, cât și România.