LPS Bihorul CSM Oradea a ocupat locul 3 în ierarhia finală a Campionatului Național U15 masculin – ediția 2018/19. Formația antrenată de Zoran Vranes și Alin Cureș, condusă la turneul final de la București de cel din urmă, a câștigat în finala mică, desfășurată duminică (05.05), la Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu, cu CSM București. Rezultatul final a fost de 93-91. Partida a fost decisă după o repriză de prelungiri.

Partida a demarat favorabil formației orădene, aceasta desprinzându-se la șase lungimi. CSM București a replicat și a trecut la conducere, încheind primul sfert în avantaj minim, scor 22-20. Formația din capitală s-a desprins la nouă lungimi în deschiderea celui de-al 2-lea sfert, însă LPS Bihorul CSM Oradea a reacționat cu un parțial de 12-0 prin care a venit în avantaj. Totuși, bucureștenii au înscris ultimele patru puncte ale primei reprize și conduceau la jumătatea finalei mici cu scorul de 46-45.

Repriza secundă a demarat favorabil echipei din capitală. Aceasta a reușit să se desprinză pe tabela de marcaj, însă orădenii au reacționat cu un parțial de 12-3 prin intermediul căruia au revenit în avantaj. CSM a înscris ultimele trei puncte și a trecut din nou la conducere, scor 62-61 cu zece minute înainte de final.

Ecartul a urcat la șapte puncte în debutul secvenței decisive, dar bihorenii au răspuns la jumătatea acestei perioade de joc pentru a se apropia la un punct cu patru minute rămase din timpul regulamentar. Bucureștenii au cerut un timp de odihnă și au reacționat, marcând patru puncte consecutive. Alin Cureș a cerut timp de odihnă, iar orădenii s-au apropiat la un singur punct în penultimul minut de joc. Apoi Raul Igna a transformat o aruncare de trei puncte pentru a adduce formația orădeană în avantaj pe tabela de marcaj în ultimul minut de joc. Gazdele au egalat la 79, după care Creț a punctat pe pătrundere. Bucureștenii au egalat la 81 cu 18 secunde înainte de final, moment în care orădenii au cerut ultimul timeout din timpul regulamentar, însă tabela de marcaj nu s-a mai modificat, meciul intrând în prelungiri.

Oradea a trecut la conducere în debutul reprizei suplimentare. Cele două echipe au mers cap la cap, nivelul de angajament fiind total. Andrei Popescu a suferit o accidentare, având nevoie de îngrijiri medicale. CSM București a egalat situația la 89, însă Bogdan Creț a marcat un coș pe siren ace a anunțat epuizarea timpului de atac. Bucureștenii au fost impreciși de la linia de pedeapsă, iar Pilca a marcat pentru Oradea o aruncare liberă. CSM-ul a marcat apoi din acțiune și a beneficiat de o aruncare suplimentară, Igna fiind eliminate cu cinci greșeli personale. Gazdele au ratat libera suplimentară, iar LPS Bihorul CSM Oradea a câștigat medalia de bronz.