LPS Bihorul CSM Oradea va participa în ediția 2018/19 a European Youth Basketball League – Central European Region la categoria U16 masculin. Întrecerea este destinată sportivilor născuți după data de 1 ianuarie 2003.

În competiție s-au înscris 27 echipe, provenite din 12 țări europene. Formațiile participante au fost repartizate în trei grupe de câte nouă echipe fiecare. Aici se va juca în sistem fiecare cu fiecare în cadrul a două turnee, unul în luna septembrie 2018, iar unul în ianuarie/februarie 2019.

Formația orădeană a fost repartizată în cadrul Grupei A. Parteneri de întrecere vor fi: Danube Future Stars (Austria), KK Flash Belgrad (Serbia), SBK Junior Levice (Slovacia), Spanish Basketball Academy Madrid (Spania), BK Pardubice (Cehia), Novipiu Campus Piemonte Basketball Torino (Italia), Porsche Basketball-Akademie (Germania), respectiv Eurobasket Roma (Italia).

De notat că la acest nivel de vârstă s-au înscris alte două cluburi din România – U-BT Cluj-Napoca și Phoenix Galați. Organizatorii au stabilit ca echipele din aceeași țară, dacă e posibil (funcție de numărul de participante din fiecare țară), să nu fie repartizate în aceeași grupă.

Meciurile Grupei A se vor desfășura după cum urmează:

Turneul 1 – între 27/30 septembrie 2018, la Pardubice (Cehia)
Turneul 2 – între 31 ianuarie/2 februarie 2019, la Roma (Italia)

Primele două clasate în fiecare grupă se califică în playoff-ul competiției. Acesta se va desfășura la Pecs, Ungaria, la o dată ce va fi anunțată ulterior. Câștigătoarea playoff-ului acestei regiuni se califică pentru SuperFinala European Youth Basketball League.

Este cel de-al 3-lea sezon consecutiv în care LPS Bihorul CSM Oradea participă în European Youth Basketball League.

Notă
Material realizat pe baza informațiilor furnizate de site-ul www.eybl.lv