Miercuri (17.05), la Oradea, demarează turneul final al Campionatului Național U14 masculin – ediția 2016/17. Evenimentul se va desfășura cu participarea celor mai bune opt echipe ale României la generația 2003.

Formația orădeană, antrenată de Zoran Vranes și Paula Nica, coordonară de către Călin Pop și pregătită fizic de Iancu Marinău, abordează turneul final după un parcurs impecabil în faza semifinală. Orădenii au avut 14-0 în cele patru turnee ale penultimei faze a competiției.

În plus LPS Bihorul a acumulat o importantă experiență internațională, datorită participării în European Youth Basketball League – Zona Europa Centrală, acolo unde a izbutit să se califice în playoff (cele mai bune patru echipe pe baza rezultatelor obținute.

Echipa orădeană a fost repartizată într-o grupă deosebit de echilibrată. Este vorba despre U-BT Cluj-Napoca, ABC Laguna București, respectiv ACS 4Sport Agronomia București. Este vorba despre echipe redutabile la această categorie de vârstă și care au acumulat la rândul lor o importantă experiență internațională.

Reamintim faptul că generația 2003 a LPS Bihorul Oradea a fost campioană a României la minibaschet în anul 2015 și s-a clasat pe locul al 6-lea în ierarhia finală a CN U13 masculin în urmă cu un an.

În cealaltă grupă au fost repartizate ACS Dan Dacian București, CSȘ Târgu-Jiu, ACS Baller Otopeni, respectiv BC Slam București.

Programul jocurilor poate fi consultat AICI.

Notă
Echipa U14 a LPS Bihorul Oradea este alcătuită din sportivi recrutați în cadrul Academiei CSM Oradea

Foto: Roby Boros