Conducerea Academiei CSM Oradea dorește să aducă mulțumiri și să-și manifeste aprecierea față de Călin Pop pentru întreaga activitate depusă în slujba jocului de baschet din Oradea. Cele două părți își separă drumurile după ani de zile de colaborare fructuoasă, ce au adus numeroase rezultate impresionante baschetului juvenil orădean, atât cu efect imediat, cât și cu bătaie pe termen lung.

Originar din Carei, Călin Pop are un CV care îl recomandă pentru orice post de antrenor indiferent de nivel sau gen. Este un profesor prin definiție, un dascăl care de-a lungul anilor a dat primului eșalon baschetbalistic al României multipli sportivi. O bună parte a acestora au reprezentat echipele naționale, juvenile sau de seniori, lucru ce vine să confirme că dincolo de rezultatele imediate, sub îndrumarea lui Călin, sportivii au crescut și evoluat semnificativ. Aceștia s-au transformat din juniori de perspectivă în sportivi profesioniști, în oameni dedicați meseriei de baschetbalist.

Călin Pop a fost alături de Academia CSM Oradea încă de la înființare și este indiscutabil unul dintre principalii artizani ai relansării baschetului juvenil în Oradea. A participat la selecția copiilor, a instruit ceilalți antrenori care actualmente activează în cadrul parteneriatului dintre LPS Bihorul și Academia CSM Oradea, contribuind în fiecare aspect al activității pur baschetbalistice și nu numai din cadrul acestui proiect.

În plus, Călin a condus de pe banca tehnică echipa generației 2003 la primul titlu național din istoria Academiei CSM Oradea. Este vorba despre titlul național la minibaschet masculin (U12) în anul 2015, la Mangalia. El are un merit important la propulsarea primului jucător din parteneriatul LPS Bihorul – CSM Oradea care a participat la un Campionat European. Este vorba despre Vlad Marinău, component al generației 2003, care cu un an mai tânăr fiind a participat la Campionatul European U16 masculin Divizia B – ediția 2018.

Reamintim că între 2010 și 2014, Călin Pop a ocupat funcția de antrenor secund al lui Cristian Achim, la echipa de seniori CSM Oradea. Ulterior s-a dedicat activității juvenile din baschetul orădean. Așadar, a petrecut opt ani de neuitat în slubja sportului cu mingea la coș de pe malurile Crișului Repede.

Mulțumim, Călin, pentru tot ce ai oferit clubului nostru și baschetului juvenil orădean și mult succes în continuare.