Vineri (31.03) a fost ultima zi de înscriere pentru participarea în ediția 2017 a Ligii Naționale de baby și minibaschet. Evenimentul se va desfășura între 18 iunie și 8 iulie anul curent. Mangalia va găzdui competițiile destinate celor mai tineri practicanți ai baschetului din România pentru a 3-a oară consecutiv.

Similar precedentelor ediții, Oradea va avea un număr important de reprezentanți la festivalul de baschet organizat sub egida Federației Române de Baschet.

Academia CSM Oradea s-a înscris cu cinci echipe în cadrul competiției de baby baschet (copii sub 10 ani, născuți după 1 ianuarie 2007). Un număr total de 98 echipe s-au înscris la baby baschet masculin, potrivti frbaschet.ro.

În schimb, competiția de mini baschet masculin va avea trei echipe din Oradea. Una a fost înscrisă de LPS Bihorul, celalalte două aparținând Academiei CSM Oradea. Sportivii tuturor celor trei echipe sunt recrutați în cadrul Academiei CSM Oradea, fiind practic colegi. În competiția de mini baschet (copii sub 12 ani, născuți după 1 ianuarie 2005) s-au înscris 134 echipe din toată țara.

Se anunță o experiență deosebită pentru copii, majoritatea dintre ei, cu precădere de la baby baschet, fiind la prima experiență de acest gen. Reamintim că pe tot parcursul actualului sezon competițional, atât echipele de baby, cât și cele de mini baschet participă în Campionatul Național al Ungariei, acolo unde sunt programate jocuri duble în etape lunare.