LPS Bihorul Oradea este noua campioană a României la mini baschet masculin. Ediția 2015 a competiției destinate sportivilor U12 și mai tineri s-a încheiat cu victoria elevilor lui Călin Pop, Anamaria Mesaros, Zoltan Hidi și Paula Nica.

Bihorenii au dispus în finala de la Mangalia de ACS Dan Dacian 1 București. Partida a avut nevoie de o repriză de prelungiri pentru stabilirea învingătoarei. La încheierea primelor 40 minute de joc efectiv tabela de marcaj indica scorul de 28-28. Repriza suplimentară a fost controlată de orădeni, aceștia impunându-se cu scorul de 35-31.

Scorul pe sferturi: 10-7, 4-10, 8-4, 6-7, iar repriza suplimentară a consemnat scorul de 7-3.

Bilanțul echipei LPS Bihorul 1 Oradea la Mangalia a fost de 9 victorii și nicio înfrângere!

Remarcabil este faptul că această echipă a jucat în premieră la acest eveniment în această alcătuire.

LPS Bihorul 1 Oradea a câștigat Grupa Roșie și implicit a fost declarată campioană națională. Acest succes vine la capătul primului an în care academia de baschet CSM Oradea – cea care dă sportivii la noua campioană a României – l-a avut pe antrenorul coordonator Călin Pop implicat 100% în activitatea clubului.

Componența lotului de jucători: Radu Ștefan Sburlea, Szabolcs Huszar, Bogdan Vlad, Vlad Marinău, Rareș Teodorof, Alex Bot, George Vicaș, George Usca, Alexandru Vancea, Alex Tămășdan, Patrick Pop și Paul Bembea. Antrenori: Călin Pop, Anamaria Mesaros, Zoltan Hidi și Paula Nica.

Un alt rezultat notabil a fost obținut de LPS Bihorul 2 Oradea, care a disputat finala Grupei Galbene la mini baschet. Această echipă a pierdut, scor 24-26, în finala disputată în compania echipei Viitorul București.

Așadar, LPS Bihorul 2 a ocupat locul al 2-lea în clasamentul general al Grupei Galbene. Bilanțul acestei echipe a fost de 7 victorii și 2 înfrângeri. Ambele înfrângeri au fost consemnate în compania aceluiași adversar.

În fine, LPS Bihorul 3 Oradea a obținut opt victorii în seria în care a fost repartizată în Grupa Albastră. Formația condusă de pe margine de către Paula Nica a încheiat competiția pe locul al 2-lea, fiind devansată de CSȘ Giurgiu.

Așadar, bilanțul general al LPS Bihorul Oradea la Campionatul Național de mini baschet de la Mangalia este: 24 victorii, 3 înfrângeri, respectiv titlul național. Felicitări noilor campioni ai României.