Oradea este vicecampioană a României la minibaschet (U12) masculin – ediția 2016. Generația 2004 a LPS Bihorul, alcătuită din sportivii Academiei CSM Oradea, a cucerit medalia de argint în cadrul Campionatului Național de minibaschet desfășurat în perioada 10-16 iulie la Mangalia.

Echipa antrenată de Anamaria Mesaros, coordonată de către Călin Pop, a obținut șapte victorii din cele nouă partide disputate în cadrul competiției ce a avut loc pe litoral în cursul ultimei săptămâni. Orădenii au cedat în finala disputată în compania echipei Laguna 1 București, scor 23-40.

Astfel, prima echipă a clubului orădean s-a clasat pe locul al 2-lea din totalul de peste 100 echipe românești participante la competiția U12 masculin, desfășurată în două etape, pe parcursul lunii iulie.

În cadrul ultimei zile, LPS Bihorul 2 Oradea a pierdut ultimul meci susținut la turneul de la Mangalia. Echipa antrenată de către Zoltan Hidi a cedat, scor 14-24, în compania echipei ACS Artesania București. Astfel, a 2-a echipă orădeană încheie participarea cu un bilanț de cinci victorii și patru înfrângeri, pe locul 50 în ierarhia finală, respectiv locul 18 în Grupa Galbenă.

LPS Bihorul 3 Oradea, antrenată de Paula Nica, nu a jucat în ultima zi de întreceri. Această echipă s-a clasat pe locul 63 în ierarhia finală, respectiv pe locul 31 în Grupa Galbenă.

Așadar, Oradea urcă pentru a 2-a oară consecutiv pe podiumul competiției U12 masculin, fiind singurul club din România care izbutește această performanță. În urmă cu un an, generația 2003 a devenit campioană națională, pentru ca acum, generația 2004 să cucerească medalia de argint.

Pe această cale se impun felicitări tuturor antrenorilor, sportivilor, părinților și aparținătorilor, respectiv tuturor colaboratorilor pentru efortul depus și pentru munca susținută. Totodată acest rezultat reprezintă o provocare pentru a continua munca și confirma aceste rezultate, dar și o mitivare în același sens.