Baschetul juvenil orădean a obținut o nouă calificare în penultimul act într-o competiție națională. LPS Bihorul 1 Oradea, echipă alcătuită din sportivii Academiei CSM Oradea, antrenată de Anamaria Mesaros și coordonată de Călin Pop, s-a calificat în semifinalele Campionatului Național de minibaschet (U12) masculin – ediția 2016, la Mangalia.

Formația orădeană a întâlnit pe U Mobitelco 1 Cluj-Napoca, în ultimul meci din cadrul sferturilor de finală din cadrul competiției rezervate sportivilor născuți după 1 ianuarie 2004. Partida s-a încheiat cu scorul de 33-28 și a fost transmisă în direct pe internet, prin intermediul platformei YouTube.

Cele două echipe au oferit un joc echilibrat pe tot parcursul desfășurării partidei. Oradea conducea la pauză cu scorul de 14-11. În repriza secundă s-au consemnat mai multe schimbări la conducere, jocul fiind decis pe parcursul ultimelor minute. De altfel, scorul consemnat la încheierea partidei a consemnat cea mai mare diferență, cu menținea că LPS Bihorul 1 a controlat finalul partidei.

Reamintim faptul că în urmă cu un an, la Campionatul Național de minibaschet, Oradea a învins Clujul tot în sferturile de finală ale competiției, în drum spre primul titlu din istoria de doar patru ani a Academiei CSM Oradea. Este a 2-a calificare consecutivă în semifinalele Campionatului Național de minibaschet. O performanță greu de atins pentru orice școală de baschet, ținând cont de la aceste categorii de vârstă echipele se schimbă radical de la un an la altul.

Rezultatele înregistrate de echipele orădene în cursul după-amiezei de joi:

LPS Bihorul 1 Oradea vs U Mobitelco Cluj-Napoca, scor 33-28
LPS Bihorul 2 Oradea vs CSȘ 2 Târgu-Jiu, scor 31-19
LPS Bihorul 3 Oradea vs ACS Sto-Mart 2 Iași, scor 13-29

Reamintim că echipa 1 este alcătuită din sportivi născuți în 2004 și evoluează în Grupa Roșie. În schimb, echipele 2 și 3 sunt alcătuite din copii născuți în anul 2005, fiind angrenate în Grupa Galbenă.

Programul de vineri pentru echipele orădene:

LPS Bihorul 1 Oradea vs CSȘ Nr. 4 București (semifinale) – ora 19:30
LPS Bihorul 2 Oradea vs CSȘ Ploiești (locurile 49-52) – ora 18:30
LPS Bihorul 3 Oradea vs CSO Voluntari (locurile 61-63) – ora 16:30