LPS Bihorul CSM Oradea, formație antrenată de Zoran Vranes și Valeria Scheiner, s-a aliniat la startul Campionatului Național U18 masculin – ediția 2018/19 alături de alte 28 echipe de club din toată țara. Acesta au fost repartizate în trei grupe de șapte și una de opt echipe.

În faza inaugurală a competiției, LPS Bihorul CSM Oradea a înregistrat nouă victorii și trei înfrângeri, clasându-se pe locul al 2-lea în Grupa 1 a Campionatului Național. Această fază s-a desfășurat sub forma mai multor turnee, primele trei în fiecare grupă calificându-se mai departe. Formația orădeană a participat la turneele desfășurate la Cluj-Napoca, Oradea, Sighetu Marmației și Arad.

Faza a 2-a, semifinală, a cuprins în prima grupă valorică un număr de 12 echipe. Acestea au fost împărțite, în funcție de rezultatele și clasarea obținute în prima fază, în două grupe de câte șase echipe. Aici s-a jucat pe sistemul fiecare cu fiecare în dublă manșă, sub formă de etape săptămânale, primele trei clasate calificându-se la turneul final. LPS Bihorul CSM Oradea a obținut șase victorii și patru înfrângeri, situându-se pe locul al 2-lea în Grupa 1.

Turneul final 1A s-a desfășurat în cursul lunii aprilie anul curent, la București, în Sala Agronomia. La acest eveniment s-au calificat cele mai bune șase echipe ale României la această categorie de vârstă. S-a jucat în sistemul fiecare cu fiecare, primele patru urmând a se califica pentru Final Four-ul competiției. Cu un bilanț de două victorii și trei înfrângeri, LPS Bihorul CSM Oradea a ocupat locul al 3-lea și a avansat la turneul final 2A, pe care l-a găzduit.

În perioada 4-5 mai, la Arena Antonio Alexe din Oradea, a avut loc Final Four-ul Campionatului Național U18 masculin – ediția 2018/19. În cadrul acestuia, LPS Bihorul CSM Oradea a învins Agronomia București pentru a se califica în finala competiției. Aici, formația antrenată de Zoran Vranes și Valeria Scheiner a cedat în duelul cu U-BT Cluj-Napoca.

Așadar, LPS Bihorul CSM Oradea a obținut 18 victorii și a suferit 11 înfrângeri de-a lungul sezonului 2018/19 în cadrul Campionatului Național U18 masculin – ediția 2018/19. Școala de baschet orădeană a obținut, așadar, medalia de argint la categoria U18 masculin.

Componența lotului de jucători la turneele finale de la București și Oradea: David Randiș, Luca Năstruț, Raul Mureșan, Alexandru Șandor, Alex Iepure, Enzo Vescan, Paul Bembea, Paul Huciu, Vlad Marinău, Gabriel Pop, Cristian Milaș, Vlad Medeșan, Remus Porumb, Raul Ciaca, Alin Rogojan și Răzvan Popa. Antrenori: Zoran Vranes și Valeria Scheiner. Antrenori de pregătire fizică: Iancu și Marius Marinău.

O parte a componenților acestei echipe au obținut a 3-a medalie din cariera juvenilă. Este vorba despre sportivii generației 2003. Aceștia au cucerit medalia de aur la minibaschet, în 2015, respectiv cea de bronz la U14 în 2017.