Primul turneu al fazei de calificare din cadrul Campionatului Național U13 masculin – ediția 2017/18 s-a desfășurat la Oradea, între 20 și 22 octombrie anul curent. Evenimentul s-a desfășurat la Sala LPS Bihorul.

Formația antrenată de către Zoltan Hidi și Alin Cureș, din care fac parte sportivi născuți în 2005 și 2006, a obținut patru victorii și a suferit un eșec. Acesta a fost primul eveniment de acest gen pentru această generație.

Iată rezultatele înregistrate de formația orădeană:

vs CNS Cetate Deva, scor 126-10
vs MP Spot Timișoara, sor 78-31
vs U-BT 2 Cluj-Napoca, scor 70-42
vs U-BT 1 Cluj-Napoca, scor 54-83
vs Valbon Arad, scor 87-70

Lotul de jucători utilizat la acest turneu: Andreas Bidaru, Luca Ioan Apolzan, David Teleptea, Radu Bahrim, David Cighi, Denis Bolba, Iani Bahna, Mihnea Gavriluţ, Patrick Tocuţ, Floruţa Bledea, Florin Oros, Raul Igna, Batyin Mihai, Darius Berindean, Şerban Ignat.

LPS Bihorul Oradea se va duela încă o dată cu toți acești adversari  în cadrul turneului programat a se desfășura în perioada 17-19 noiembrie anul curent.

Primele trei clasate la încheierea celui de-al 2-lea turneu se califică pentru faza de clasificare A, iar ocupantele locurilor 4-6 vor continua în faza de clasificare B. De notat că și în faza de clasificare, urmată de faza semifinală se vor desfășura sub formă de turnee, cu mențiunea că în aceste faze se vor disputa câte trei turnee. Cele mai bune șase echipe se vor califica pentru turneul final.

În sezonul competițional 2017/18, la categoria U13 au drept de participare tinerii născuți după data de 1 ianuarie 2005. Formația orădeană este alcătuită în majoritate din sportivi recrutați în cadrul Academiei CSM Oradea. Va fi primul sezon complet, implicând meciuri în cadrul unor turnee și a etapelor săptămânale pentru această generație.

Foto: Roby Boros