Paula Nica și Zoran Vranes, antrenori în cadrul Academiei CSM Oradea, au obținut rezultate pozitive în cadrul examenelor de licențiere a antrenorilor de baschet organizate de Federația Română de Baschet și Colegiul Central al Antrenorilor de baschet. Acestea s-au desfășurat în luna aprilie a anului 2017.

Paula a obținut al 2-lea punctaj în cadrul sesiunii pentru obținerea licenței de categorie B din toți cei examinați. Ea a avut un punctaj total de 85.5, cu jumătate de punct mai puțin decât cel mai mare punctaj realizat în cadrul cestui examen. Orădeanca a avut cel mai mare punctaj la examenul practic și al 2-lea în cel teoretic.

Zoran, aflat la primul sezon în România, a obținut licențele de categorie C și B. El a promovat ambele examene în cadrul sesiunii din luna aprilie a anului 2017. Similar Paulei, tehnicianul originar din NoviSad a obținut cel mai mre punctaj în examenul practic pentru obținerea licenței de categorie B. Punctajul total al lui Vranes a fost mai mic întrucât el a fost notat cu zero la capitolul activități.

Licența de categorie C permite antrenorilor să profeseze în competițiile organizate sub egida Federației Române de Baschet la categoriile babybaschet, minibaschet și U13, masculin și feminin. În schimb, licența de categorie B permite antrenorilor să profeseze la nivel U14 și U16.

Foto: Roby Boros