Școala și baschetul fac casă bună la Oradea. Componenții Academiei CSM Oradea sunt exemple concrete cu privire la faptul că există timp pentru performanță academică și cea sportivă.

Se întâmplă pentru a 3-a oară consecutiva ca sportivii care participă cu regularitate la antrenamentele echipei să aibă note mari la examenele ce țin de educația copiilor. În acest an cinci dintre cei mai activi practicanți ai baschetului din Oradea la generațiile 2003/2004 au obținut medii peste 9 la examenul de evaluare națională 2018.

În cele ce urmează enumerăm tinerii absolvenți ai clasei a 8-a cu care Academia CSM Oradea se mândrește, atât pentru performanțele baschetbalistice, cât și cele academice.

Vlad Marinău

– component al lotului național U16 masculin, prezent la toate acțiunile lotului de-a lungul anului școlar 2017/18
– participant la turneul final al Campionatului Național U16 masculin
– participant în European Youth Basketball League
– medie de 9.87 la examenul de evaluare națională din luna iunie 2018

Marinau

Bogdan Creț

– cel mai bun jucător al turneului final al Campionatului Național U14 masculin
– vicecampion național pentru a 3-a oară consecutiv
– participant la turneul final al CN U16 masculin, urmat de turneul final ONSS și de turneul final U14 masculin, toate evenimentele desfășurate la București, ultimul încheiat cu doar o săptămână înaintea examenului de evaluare
– medie de 9.15 la examentul de evaluare

Cret

Gabriel Pop

– component de bază al echipei U16 masculin
– a participat la turneul final al CN U16 masculin și la turneul final ONSS
– medie de 9.12 la examenul de evaluare

Pop

Rareș Teodorof

– component de bază al echipei U14
– vicecampion național pentru a 3-a oară consecutiv
– medaliat național pentru a 4-a oară consecutiv (aur în 2015, argint în 2016, 2017 și 2018), cel mai titrat jucător din istoria Academiei CSM Oradea
– medie de 9.15 la examenul de evaluare.

Teodorof

Raul Ciaca

– component al celei de-a 2-a echipe U16 masculin
– medie de 9.40 la examenul de evaluare

Ciaca

Toți tinerii enumerați pun antrenamentul între priorități și participă cu regularitate la ședințele de pregătire ale Academiei CSM Oradea. Totodată, notele obținute de aceștia confirmă cât se poate de evident faptul că educația și școala sunt la fel de importante pentru ei. Motiv pentru care merită toată aprecierea și susținerea celor din jur, fiind exemple pozitive în ceea ce privește calea aleasă.

Firește, se impun felicitări și mulțumiri părinților și familiilor acestor copii, antrenorilor de la Academia CSM Oradea și profesorilor de la școlile la care studiază. Însă în primul rând felicitările și mulțumirile merg către acești tineri.

Foto: Roby Boros