Trei sportivi ai LPS Bihorul Oradea au obținut premii individuale la încheierea turneului final al Campionatului Național U13 masculin al României – ediția 2016/17. Reamintim faptul că echipa antrenată de Anamaria Mesaros și Alin Cureș s-a clasat pe locul al 2-lea în ierarhia finală a competiției destinate sportivilor născuți după data de 1 ianuarie 2004.

Cei trei sportivi orădeni sunt Denis Pătcaș, Bogdan Creț și Rareș Teodorof. Ei au fost remacați de antrenorii celor opt echipe care au participt la turneul final U13 masculin de la Oradea.

Primii doi – Denis Pătcaș și Bogdan Creț – au fost incluși în echipa ideală a turneului final. Alături de ei, în cvintetul de vis au fost incluși Victor Petrescu (Dinamo CSȘ 6 București), Dragoș Lungu (U-BT1 Cluj-Napoca), respectiv Matei Aldea (Laguna București).

În schimb, Rareș Teodorof a fost desemnat cel mai bun jucător defensiv al turneului final. De notat că el a disputat cea de-a 3-a finală de Campionat Național din carieră. Prima s-a consemnat în 2015, încheiată cu victorie și medalie de aur la minibaschet, la Mangalia. Cea de-a 2-a a avut loc în urmă cu un an, în aceeași locație și la o nouă ediție a aceleiași categorii de vârstă, pentru ca în 2017 să se consemneze o finală la U13.

De altfel, Rareș Teodorof este, cu o medalie de aur și două de argint naționale, cel mai titrat jucător din istoria Academiei CSM Oradea.

În altă ordine de idei, Victor Petrescu a fost desemnat cel mai bun jucător (MVP) al turneului final U13 masculin, găzduit la Oradea.

Reamintim că Vlad Marinău, de la LPS Bihorul Oradea, a fost inclus în echipa ideală a turneului final al CN U14 masculin – ediția 2016/17, găzduit la Oradea în urmă cu două săptămâni. El a fost nominalizat în echipa de vis în calitate de conducător de joc.

Fără îndoială toate aceste premii ar fi fost imposibile fără aportul și contribuția tuturor componenților echipelor. Este vorba despre un joc colectiv, precum și de muncă pe măsură, atât în antrenamente, cât și la meciuri. Prin urmare, felicitările merg către toți sportivii care au contribuit la aceste premii, la fel cum se impun pentru clasările pe podium ale celor două echipe orădene – U13 și U14.

Foto: Roby Boros