Echipa U14 a LPS Bihorul Oradea, alcătuită din sportivii recrutați în cadrul Academiei CSM Oradea, a oferit o replică solidă preț de 30 minute vicecampioanei în exercițiu a României la categoria sportivilor născuți în anul 2002. Elevii lui Dusan Petrovic și Călin Pop au cedat, scor 60-70, în confruntarea cu U Mobitelco 1 Cluj-Napoca.

Jocul s-a desfășurat sub semnul echilibrului. Prima secvență a consemnat mai multe schimbări la conducere însă vizitatorii au terminat-o în avantaj, scor 24-19. Lucrurile s-au schimbat ulterior, Oradea având un final de repriză mai bun, pe fondul căruia a trecut la conducere și a intrat în avantaj la vestiare. Scorul după 20 minute de baschet echilibrat a fost de 34-32.

Sportivii orădeni au început sfertul al 3-lea mai bine și s-au desprins la șase lungimi, reușind să păstreze două posesii în plus pe tabela de marcaj preț de mai multe minute. Oaspeții nu au cedat și s-au apropiat pe final de sfert, scorul devenind 49-48, după 30 minute de joc efectiv.

Secvența decisivă a fost controlată de echipa din Cluj. Aceasta s-a apărat în pressing pe tot terenul și a trecut rapid în avantaj. Un parțial de 13-2 a desprins decisiv pe U Mobitelco. Jucătorii echipei gazdă nu au renunțat și au oferit momente bune de baschet pe finalul întâlnirii, însă clujnii au gesionat avantajul pentru a se impuen la o diferență de zece puncte.

În urma acestui rezultat, LPS Bihorul Oradea ajunge pentru prima dată în acest sezon la un bilanț negativ cu echipa U14. Ea are trei victorii și patru înfrângeri. În schimb, U Mobitelco 1 Cluj își păstrează invincibilitatea, ajungând la 7-0.

În etapa a 8-a, LPS Bihorul Oradea se deplasează la Cluj pentru meciul cu Viitorul din localitate. Ulterior, orădenii vor mai disputa două meciuri pe teren propriu înaintea încheierii fazei de calificare.