Generația 2002 a fost prima cu care Academia CSM Oradea și-a început activitatea. Acest lucru se întâmpla în urmă cu aproximativ un deceniu, iar după numeroase participări în turnee amicale, competițiile de baby și minibaschet din România, respectiv în Campionatul Național U11 al Ungariei, această echipă a fost înscrisă în Campionatul Național U13 masculin al României – ediția 2014/15.

Echipa generației 2002 a participat sub denumirea LPS Bihorul Oradea, fiind alcătuită din sportivi recrutați în instruiți în cadrul programei Academiei CSM Oradea și de antrenori ai academiei. Amintita grupare a încheiat sezonul competițional 2014/15 pe locul al 8-lea în Campionatul Național al României, reușind să se califice și implicit să participe la turneul final.

Gruparea bihoreană a fost la București, acolo unde a participat la turneul final, dobândind o experiență importantă, acumulată în compania celor mai puternici adversari existenți la categoria de vârstă amintită (născuți în anul 2002 și mai tineri). Formația orădeană a disputat cinci partide la turneul final, pierzându-le pe toate. În pofida acestui bilanț negativ, echipa bihoreană a avut destule momente bune de joc, câțiva dintre sportivi lăsând o foarte bună impresie.

Iată rezultatele înregistrate:

Faza grupelor
vs ACS Dan Dacian București, scor 44-65
vs ACS 4Sports București, scor 34-59
vs CSȘ Târgoviște, scor 54-60

Locurile 5-8
vs CSU Sibiu, scor 42-85

Meciul pentru locurile 7-8
vs CSȘ Târgoviște, scor 49-55

Lotul echipei din Oradea la turneul de la București a fost alcătuit din Alex Iepure, Răvzan Popa, Vlad Ignat, Paul Huciu, Dan Crăciun, Andrei Vlad, George Hălmăjan, Tudor Zoicaș, Dragoș Tomescu, George Vicaș, Alex Tămășdan și Vlad Hăulică. Antrenor: Călin Pop.

Remarcații echipei
Cel mai eficient – Alex Iepure (37)
Cel mai bun marcator – Alex Iepure (47 punte)
Cel mai bun recuperator – Vlad Hăulică (29 recuperări, 10 ofensive)
Cel mai bun pasator – Alex Iepure (8 pase decisive)

În lotul deplasat la turneul final s-au regăsit George Vicaș și Alex Tămășdan, ambii născuți în anul 2003, adică cu un an mai mici decât limita de vârstă.

Echipa U13 a inclus și alți sportivi în acel sezon competițional. Este vorba despre Luca Novero, Daniel Manea, Darius Măduță, Andrei Mălan, Theodor Oprea, Raul Samuel, dar și alți sportivi născuți în 2003, precum Vlad Marinău, George Usca, respectiv Bogdan Vlad. De asemenea, cu echipa s-a antrenat Patrik Budea, născut în anul 2001.

Bilanțul general al echipei orădene în sezonul 2014/15 la U13 masculin a fost de 20 victorii și 18 înfrângeri. Dincolo de acesta, obiectivul colectivului de antrenori a fost legat de educarea baschetbalistică corectă a tinerilor din grupele de performanță ale Academiei de baschet CSM Oradea.