LPS Bihorul CSM Oradea a bifat prima victorie la turneul inaugural European Youth Basketball, zona Europa Centrală – U16 masculin, ediția 2018/19. Evenimentul are loc la Pardubice, în Republica Cehă. În sesiunea de diminează a zilei a 2-a, formația orădeană a depășit pe KK Flash cu scorul de 78-42. Pe sferturi: 14-13, 24-11, 22-8, 18-10.

După un început echilibrat, formația antrenată de Călin Pop și Alin Roșu s-a desprins decisiv pe tabela de marcaj. Jocul orădenilor a provocat multe greșeli personale în contul ex-iugoslavilor, iar de aici a rezultat un număr mare de vizite la linia de pedeapsă. În plus, LPS CSM Oradea a avut un procentaj de 50% la aruncările de două puncte, aproape dublu față de al adversarului. Aici se adaugă și avantajele la recuperare, intercepții, pase decisive și posesii pierdute.

11 jucători au fost rotiți în această confruntare. Șapte dintre ei au bifat minute importante de joc.

Acesta este primul succes înregistrat de LPS Bihorul CSM Oradea în actuala ediție EYBL la U16 masculin. În primul meci, disputat vineri (28.09), bihorenii au pierdut în compania echipei gazdă, după ce a pierdut mai mulți jucători pentru probleme cu greșelile personale.

Următorul meci este programat sâmbătă (29.09), în sesiunea de seară. LPS Bihorul CSM Oradea se duelează cu Spanish Basketball Academy. Partida are loc tot la Pardubice, cu începere de la ora 18:00.