Sâmbătă (03.06), la Oradea, cu ocazia desfășurării turneului final al Campionatului Național U13 masculin – ediția 2016/17, clubul organizator a invitat antrenorii participanți la evenimentul amintit să asiste la un curs condus de către Prof. Dr. Zoran Djokic, de la Facultatea de Sport și Turism din cadrul Universității Novi Sad.

Tema aleasă de acesta a fost pregătirea fizică a tinerilor jucători de baschet în timpul sezonului competițional. Cursul a inclus demonstrație practică, desfășurată în sala de sport a Colegiului Economic Partenie Cosma din Oradea, respectiv informații teoretice, prezentate în cadrul sălii de protocol de la Arena Antonio Alexe.

Imagini de la acest curs găsiți AICI.

Fără îndoială acest curs a prezentat o mulțime de informații de mare utilitate pentru antrenorii care activează în sectorul juvenil. Domnul Djokic a oferit detalii ce pot fi implementate în activitatea echipelor din baschetul românesc destinat juniorilor.

La acest curs a contribuit și Zoran Markovic, președintele colegiului antrenorilor din cadrul regiunii Vojvodina, cel care este și mentorul lui Zoran Vranes, antrenorul principal al sportivilor de la generațiile 2002 și 2004 din cadrul Academiei CSM Oradea.

Demonstrația practică s-a făcut cu ajutorul componenților echipelor U16 și U14 ai Academiei CSM Oradea.