În perioada 2-3 octombrie anul curent, la sala de sport a Colegiului Economic Partenie Cosma din Oradea, se va desfășura primul turneu din Faza 1 a Campionatului Național U16 masculin – ediția 2018/19. Decalat cu câteva zile ca urmare a participării echipei LPS Bihorul CSM Oradea în European Youth Basketball League, evenimentul reunește patru echipe.

Alături de formația gazdă, la turneu vor fi prezente două cluburi din Timișoara și unul din Mediaș. De notat că aceste formații fac parte din Grupa 1, alături de U-BT Cluj-Napoca, LPS Tîrgu Mureș, Lucky Dragons Tîrgu Mureș și CNS Cetate Deva. Aceste formații au participat la un alt turneu, desfășurat între 28-29 septembrie, la Tîrgu Mureș.

Programul jocurilor turneului de la Oradea

Marți – 2 octombrie

Ora 18:00, CS SCM Timișoara vs CSȘ Mediaș
Ora 19:45, CSȘ Bega Timișoara vs LPS Bihorul CSM Oradea

Miercuri – 3 octombrie

Ora 9:00, CSȘ Mediaș vs CSȘ Bega Timișoara
Ora 10:45, LPS Bihorul CSM Oradea vs CS SCM Timișoara

Ora 18:00, CS SCM Timișoara vs CSȘ Bega Timișoara
Ora 19:45, LPS Bihorul CSM Oradea vs CSȘ Mediaș

Sistem competițional

CN U16 masculin cuprinde trei faze: calificare, semifinală și finală.

Faza de calificare – se desfasoara sub forma de turnee, 6 la numar, impartite in calupuri de 4 (3) echipe, conform programarii. În faza semifinala A se califica primele 3 echipe clasate in fiecare grupa, conform RGOCB ‐ clasament, si vor forma 2 grupe de 6 echipe. Imperecherea se face intre Grupele 1 si 2 si intre Grupele 3 si 4. În faza semifinala B se califica celelalte 4 (5) echipe clasate in fiecare grupa, conform RGOCB ‐ clasament. si vor forma 3 grupe de 6 echipe.

Faza semifinala A – se desfasoara sub forma de etape saptamanale, tur – retur, conform programarii. În Turneul Final 1A se califica primele 3 echipe clasate, conform RGOCB ‐ clasament. In Turneul Final B se califica echipele clasate pe locul 4 din fiecare grupa.
Faza semifinala B – se desfasoara sub forma de turnee, 3 la numar, impartite in calupuri de 4 echipe, conform programarii. In Truneul Final B se califica echipele clasate pe locul 1 din fiecare grupa.

Turneu Final 1A: se desfasoara sub forma de turneu, 6 echipe intr-o singura grupe ce joaca în sistem “round robin”.
În Turneul Final 2A: se califica primele 4 echipe clasate, conform RGOCB ‐ clasament.
Turneul Final B: se desfasoara sub forma de turneu, 5 echipe intr-o singura grupa ce joaca in sistem “round robin”.
Turneul Final 2A: se desfasoara sub forma “final four”.