Echipa U14 a LPS Bihorul Oradea, alcătuită din sportivi recrutați în cadrul Academiei CSM Oradea, a obținut un nou succes în cadrul celui de-al 2-lea turneu din European Youth Basketball League – ediția 2016/17. Elevii lui Zoran Vranes, Anamaria Mesaros și Paula Nica, antrenați fizic de Iancu Marinău, coordonați de Călin Pop, au depășit pe Buducnost Podgorica, scor 77-58.

Jocul a demarat favorabil orădenilor, care s-au desprins la 22-9 în primele zece minute. Avantajul construit s-a păstrat constant până la jumătatea confruntării, scorul la pauză fiind de 38-25.

Oradea a găsit soluții să păstreze un avantaj consistent pe tabela de marcaj în sfertul al 3-lea. Ecartul a crescut la 15 lungimi cu zece minute înainte de final, scor 57-42. LPS Bihorul a înscris primele patru puncte ale secvenței decisive pentru a-și mări avantajul și mai mult. De notat că orădenii au găsit ținta inclusiv din spatele semicercului, lucru rar întâlnit la acest nivel. Finalul nu a avut schimbarea, diferența crescând chiar și la peste 20 de puncte.

George Vicaș a avut 17 puncte, 4 recuperări, George Usca a avut 14 puncte, 16 recuperări, Alexandru Bot a terminat cu 14 puncte, 3 pase decisive, iar Vlad Marinău a încheiat cu 14 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive. De cealaltă parte s-a evidențiat Radovanovic, autor a 23 puncte, 25 recuperări și 2 pase decisive.

Oradea a rotit întreg efectivul de jucători înscris pe foaia de arbitraj, cu mențiunea că Marinău și Bembea au avut câte 38 minute de joc, Usca a petrecut 31 minute pe parchet, iar Vicaș a avut 30.

Este a 3-a victorie consecutivă la turneul de la Debrecen. După acest rezultat, LPS Bihorul Oradea are 6-1 la general și nu poate să termine mai jos de locul al 2-lea în ierarhia generală a grupei. Prin urmare, echipa U14 este virtual calificată în faza următoare a acestei competiții.

Duminică (15.01), cu începere de la ora 19:30, LPS Bihorul se duelează cu Debreceni Kosarlabda Akademia-DSI.