Municipiul Oradea a găzduit, pe parcursul ultimilor ani, o mulține de evenimente cu caracter internațional. Este vorba despre meciuri din cupele europene ale CSM CSU Oradea, competiții cu titlu de Campionat European la nivel juvenil, o grupă de la EuroBasket Women 2015, jocuri de calificare ale primei reprezentative feminine și masculine a României, turneul tradițional de baschet în fotoliu rulant și așa mai departe. Nu putem uita nici de prezența Harlem Globetrotters în orașul de pe Crișul Repede și nici de organizarea unui turneu de baschet 3×3, marca Sport Arena Streetball, care s-a bucurat de participarea unor sportivi proveniți și din alte țări.

Totodată, pe parcursul ultimilor ani, la Oradea, au avut loc și turnee internaționale de nivel juvenil. Vorbim aici despre competiții de mini și baby baschet, cu participarea unor echipe și din Ungaria, dar mai ales despre turnee European Youth Basketball League. În perioada 6-9 decembrie anul curent, la sala de sport a Colegiului Economic Partenie Cosma, se va desfășura un nou astfel de eveniment.

Este vorba despre primul turneu al Grupei C în EYBL – Zona Europa Centrală la nivel U15 masculin – ediția 2018/19. Participă nouă echipe din Bulgaria, Polonia, Serbia, Italia, Ungaria și Cehia. Echipele participante sunt CSKA Sofia, TKM Wlocklawek, LPS Bihorul CSM Oradea, Mladost Zemun, Nuova Matteotti Corato, BA Pontevecchio, KK Beovuk, Ratgeber Academy și BK Pardubice.

La acest eveniment, LPS Bihorul CSM Oradea participă cu echip generației 2004, aceasta fiind alcătuită din următorii sportivi: Rareș Șerban Bozga, Raul Buzguța, Andrai Caba, Bogdan Creț, Mihai Galchiș, Mario Răzvan Hortea, Raul Igna, George Cosmin Ion, Bogdan Mitrea, Alexandru Novac-Iuhas, Denis Pătcaș, George Pilca, Andrei Popescu, Rareș Teodorof, respectiv Dragoș Tomoiagă. Antrenori sunt Zoran Vranes și Alin Cureș.

Iată programul turneului de la Oradea:

Joi, 6 decembrie
BA Pontevecchio vs LPS Bihorul CSM Oradea – ora 20.00

Vineri, 7 decembrie
CSKA Sofia vs Mladost Zemun – ora 9.00
TKM Wlocklawek vs KK Beovuk – ora 11.00
CSKA Sofia vs Ratgeber Academy – ora 14.30
LPS Biorul CSM Oradea vs Mladost Zemun – ora 16.20
BK Pardubice vs KK Beovuk – ora 18.10
BA Ponevecchio vs TKM Wlocklawek – ora 20.00

Sâmbătă, 8 decembrie
BK Pardubice vs Nuova Matteotti Corato – ora 9.30
Ratgeber Academy vs BA Pontevecchio – ora 11.30
Mladost Zemun vs TKM Wlocklawek – ora 13.30
LPS Bihorul CSM Oradea vs CSKA Sofia – ora 15.30
KK Beovuk vs Nuova Matteotti Corato – ora 17.30
Ratgeber Academy vs BK Pardubice – ora 19.30

Duminică, 9 decembrie
Nuova Matteotti Corato vs TKM Wlocklawek – ora 9.00
KK Beovuk vs CSKA Sofia – ora 11.00
Mladost Zemun vs BK Pardubice – ora 13.00
LPS Bihorul CSM Oradea vs Ratgeber Academy – ora 15.00
Nuova Matteotti Corato vs BA Pontevecchio – ora 17.00

Intrarea este liberă.