Turneul final al Campionatului Național U13 masculin – ediția 2016/17, se va desfășura la Oradea. Anunțul a fost făcut de Federația Română de Baschet, în cursul zilei de miercuri (17.05).

Celemai bune opt echipe ale generației 2004, între care se numără și LPS Bihorul Oradea, se vor confrunta pentru stabilirea noii campioane naționale, în perioada 31 mai – 4 iunie anul curent.

La ora actuală se cunosc șase din cele opt echipe calificate. Acestea sunt Baller Otopeni, CSU Ploiești, Laguna București, Dinamo CSȘ 6 București, U-BT 1 Cluj-Napoca și LPS Bihorul Oradea.

Ultimele două echipe calificate vor fi stabilite în cadrul turneului de baraj, programat a se desfășura în perioada 19-21 mai. Cele patru formații prezente la baraj sunt CSȘ 4 București, 4Sports Agronomia București, Tonika Pucioasa și Panathinaikos PBA București.

Reamintim că generația 2004 a LPS Bihorul Oradea este vicecampioană națională în exercițiu, performanță atinsă vara trecută la Mangalia, în cadrul Campionatului Național de minibaschet.

Notă
Echipa LPS Bihorul Oradea este alcătuită din sportivi recrutați în cadrul Acdemiei CSM Oradea