LPS Bihorul CSM Oradea a învins CSKA Sofia, scor 80-46, în ziua a 3-a a turneului EYBL Zona Europa Centrală – U15 masculin, de la Oradea. Meciul a avut loc la Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea, în cursul zilei de sâmbătă (08.12).
.
Meciul a fost controlat de gazde. Orădenii au marcat primele 18 puncte ale partidei și nu au privit în urmă până la final. Scorul la prima pauză a fost de 24-8. Secvența a 2-a a fost mai echilibrată, adjudecată de elevii lui Zoran Vranes și Alin Cureș la limită. După 20 minute de joc scorul era de 40-22.
.
Sfertul al 3-lea a consemnat o nouă desprindere consistentă a LPS Bihorul CSM Oradea, grație unui parțial de 26-12. Bihorenii au câștigat și sfertul decisiv, la limită.
.
LPS Bihorul CSM a avut procentaje mai bune la aruncările din acțiune și a dominat lupta la recuperare. De asemenea, învingătorii au fost superiori la intercepție, pase decisive și mingi pierdute. Au fost rotiți toți cei 12 jucători înscriși pe foaia de arbitraj, nouă dintre ei punctând pe tabela de marcaj.
.
Denis Pătcaș a totalizat 31 puncte, 10 intercepții, Bogdan Creț a adăugat 11 puncte, 5 recuperări, Rareș Teodorof a terminat cu 9 puncte, 5 intercepții, Rareș Bozga a bifat 8 puncte, 5 recuperări, 3 intercepții, iar Raul Igna a încheiat cu 8 puncte, 5 recuperări pentru învingători. Vladimir Nankinski a replicat cu 14 puncte, 6 recuperări pentru CSKA Sofia.
.
Acesta este al 3-lea succes din tot atâtea partide pentru formația orădeană la turneul pe care îl găzduiește. Duminică (09.12), cu începere de la ora 15.00, în cel mai important meci de la acest turneu, LPS Bihorul CSM Oradea se va confrunta cu Ratgeber Academy din Ungaria.
.
Foto: Roby Boros