Vlad Marinău a fost unul dintre cei mai creativi jucători ai echipei naționale U16 masculin a României în victoria repurtată asupra formației similare a statului Kosovo, în cadrul turneului destinat sportivilor născuți după 1 ianuarie 2002 de la Sofia. Rezultatul final a fost de 71-51.

Partida a demarat în nota de dominare a formației antrenate de către Flavius Lăpuște și Sergiu Popa. România s-a desprins la 16-8 în primele zece minute de joc. Diferența a continuat să crească, ecartul dublându-se până la jumătatea confruntării, scor 36-20.

Sfertul al 3-lea a fost adjudecat tot de tricolor, scorul fiind de 53-33, cu zece minute înainte de final. Secvența decisivă a consemnat egalitatea, ambele formații marcând câte 18 puncte fiecare.

Marinău – jucător născut în anul 2003 și recrutat în cadrul Academiei CSM Oradea – a avut 19 minute și 56 secunde pe parchet în jocul amintit. El nu a marcat, având 0/2 la încercările din acțiune. Vlad a contabilizat 5 pase decisive și 2 recuperări (una ofensivă), cu 3 la eficiență și 2 la +/-.

Luca Domocoș a totalizat 16 puncte, 4 recuperări, iar Mihai Cârcoană a adăugat 11 puncte, 6 recuperări și 3 intercepții pentru România. Toți cei 12 componenți ai echipei au bifat peste zece minute pe parchet.

Înregistrarea integrală a partidei poate fi urmărită în link-ul de mai jos.

Tricolorii U16 au 2-0 la general în cadrul turneului de la Sofia. Ei se duelează cu Bulgaria în meciul decisiv pentru stabilirea câștigătoarei competiției în cursul zilei de duminică (05.11).

Foto: Bulgarian Basketball Federation (Facebook)