Următoarea provocare pentru baschetul juvenil orădean o reprezintă cea de-a 3-a participare consecutivă la Campionatul Național de baby și mini baschet la Mangalia. Evenimentul se va desfășura între 18 iunie și 8 iulie anul curent.

Similar precedentelor ediții, Oradea va avea un număr important de reprezentanți la festivalul de baschet organizat sub egida Federației Române de Baschet. Mai exact opt echipe alcătuite din sportivi născuți după 1 ianurie 2005 vor participa în competițiile organizate la malul Mării Negre.

Academia CSM Oradea s-a înscris cu cinci echipe în cadrul competiției de baby baschet (copii sub 10 ani, născuți după 1 ianuarie 2007). Un număr total de 98 echipe s-au înscris la baby baschet masculin, potrivit frbaschet.ro.

În schimb, competiția de mini baschet masculin va avea trei echipe din Oradea. Una a fost înscrisă de LPS Bihorul, celalalte două aparținând Academiei CSM Oradea. Sportivii tuturor celor trei echipe sunt recrutați în cadrul Academiei CSM Oradea, fiind practic colegi. În competiția de mini baschet (copii sub 12 ani, născuți după 1 ianuarie 2005) s-au înscris 134 echipe din toată țara.

Se anunță o experiență deosebită pentru copii, majoritatea dintre ei, cu precădere de la baby baschet, fiind la prima experiență de acest gen. Reamintim că pe tot parcursul actualului sezon competițional, atât echipele de baby, cât și cele de mini baschet participă în Campionatul Național al Ungariei, acolo unde sunt programate jocuri duble în etape lunare.