Rezultate contrastante pentru echipele U14 și U13 ale LPS Bihorul Oradea în etapa a 6-a din cadrul fazei de calificare în Campionatul Național al României – ediția 2015/16. Ambele formații, alcătuite din jucători ai Academiei de baschet CSM Oradea, au evoluat în deplasare la finele săptămânii recent încheiate.

Formația U14, condusă de Dusan Petrovic și Călin Pop, a pierdut confruntarea cu Gladius Târgu-Mureș. Rezultatul final al partidei a fost de 44-29. În eventualitatea unei egalități în doi, Oradea va avea avantaj grație victoriei mai consistente (87-38) din confruntarea directă consemnată în tur. LPS Bihorul are 3-3 la general după acest meci, pentru ca mureșenii să aibă 2-3 cu un meci mai puțin disputat.

În etapa următoare, LPS Bihorul primește vizita echipei U Mobitelco Cluj-Napoca, liderul grupei.

Echipa U13, campioană în exercițiu a României la categoria sportivilor născuți în anul 2003, a repurtat o victorie convingătoare în fieful echipei U Mobitelco 2 Cluj. Elevii lui Dusan Petrovic și Anamaria Mesaros s-au impus cu scorul de 103-56. După acest succes, LPS Bihorul are 5-1 la general și se menține pe locul al 2-lea în grupă.

Runda a 7-a programează confruntarea orădenilor cu Lucky Dragons Târgu-Mureș.

Jocurile etapei a 7-a în cele două campionate sunt programate pentru 21-22 noiembrie. Ambele echipe orădene vor juca pe teren propriu, la Sala LPS Bihorul.

Foto: Roby Boros