Generația 2004 a început ediția 2017/18 a Campionatului Național al României cu o serie de cinci victorii pe linie. LPS Bihorul Oradea, având în componență sportivi ai Academiei CSM Oradea, a participat la primul turneu al fazei de calificare, desfășurat în perioada 13-15 octombrie anul curent, la Cluj-Napoca, în organizarea CSȘ Viitorul.

Iată rezultatele înregistrate de formația bihoreană:

vs CSȘ Bega Timișoara, scor 71-25
vs U-BT Cluj-Napoca, scor 86-77
vs CSȘ Viitorul Cluj-Napoca, scor 63-34
vs Gladius Tîrgu Mureș, scor 61-34
vs Lucky Dragons Tîrgu Mureș, scor 81-36

Așadar, un succes la nouă puncte, obținut în compania echipei pe care orădenii au întâlnit-o în finala mică a CN U13 din sezonul precedent. Celelalte patide sau încheiat cu succese le peste 25 puncte diferență.

Antrenorul Zoran Vranes a mizat pe următorii jucători la turneul de la Cluj-Napoca: Ştefan Abrudan, Bánszki Norbert, Rareş Bozga, David Bulc, Raul Buzguţa, Andrei Caba, Bogdan Cobzaru, Bogdan Creţ, Mihai Galchiş, Alex Novac Iuhas, Nicholas Gligor, Mario Hortea, Raul Igna, George Ion, Bogdan Mitrea, Denis Pătcaş, George Pilcă, Andrei Popescu, Rareş Teodorof, Dragoş Tomoiagă.

LPS Bihorul se va duela încă o dată cu aceste echipe în cadrul turneului numărul 2 din faza de calificare. Acesta se va desfășura în perioada 10-12 noiembrie 2017, într-o locație ce va fi stabilită ulterior.

Primele trei clasate la încheierea celui de-al 2-lea turneu se califică în faza a 2-a a Campionatului Național al României – ediția 2017/18. Reamintim faptul că generația 2004 participă în acest sezon și în European Youth Basketball League – Zona Europa Centrală. În cadrul primului turneu alcestei competiții, orădenii au repurtat trei victorii din patru partide disputate.