Echipa U14 a LPS Bihorul Oradea a repurtat trei victorii din tot atâtea partide disputate la cel de-al 3-lea turneu din faza semifinală a Campionatului Național al României – ediția 2016/17. Evenimentul desfășurat la Târgoviște, între 17-19 martie, a consemnat realizarea unui pas aproape decisiv în perspectiva calificării la turneul final al competiției pentru generația 2003.

În pofida faptului că o parte a componenților echipei antrenate de Zoran Vranes și Paula Nica nu au fost la capacitate maximă, fie reveniți după perioade de inactivitate cauzate de accientări, fie recente probleme de sănătate, formația U14 a LPS Bihorul a izbutit să învingă la diferențe categorice în cadrul evenimentului amintit.

Iată rezultatele înregistrate de orădeni la Târgoviște:

LPS Bihorul Oradea vs Baller Otopeni, scor 68-44
LPS Bihorul Oradea vs Laguna București, scor 89-67
LPS Bihorul Oradea vs CSȘ Târgoviște, scor 68-40

La finalul acestui turneu, încheiat cu un meci în compania formației gazdă, elevii lui Zoran Vranesc și Paula Nica au fost aplaudați la scenă deschisă de către publicul prezent, alcătuit în majoritate din părinții, aparținătorii și prietenii sportivilor echipei gazdă, dar și a altor echipe prezente la eveniment.

Echipa U14 a LPS Bihorul Oradea are un bilanț general de 10-0 la general, fiind lider solitar și are un avantaj consistent în fața urmăritoarelor grupei din faza semifinală.

Următoarea provocare a generației 2003 este programată peste mai puțin de două săptămâni, mai exact în perioada 30 martie – 2 aprilie anul curent. Este vorba despre playoff-ul European Youth Basketball League. Evenimentul reunește cinci echipe Bayern Munchen (GER), KK MLADOS ZENUM Belgrad (SRB), KK FENIKS (MNT) și DKA Debrecen SI (HUN), alături de formația orădeană. Evenimentul se va desfășura la Debrecen.

Antrenor coordonator al echipei este Călin Pop. Preparator fizic este Iancu Marinău.

Notă
Echipa U13 este alcătuită din sportivi recrutați în cadrul Academiei CSM Oradea.