Vlad Marinău figurează pe locul 40 în ierarhia internațională a celor mai de perspectivă jucători născuți în anul calendaristic 2003. Înalt de 1.91 metri, fundașul originar din Oradea, component al echipei LPS Bihorul CSM Oradea, a acumulat deja experiență atât pe plan intern, cât și la nivel internațional.

Palmaresul lui Vlad cuprinde titlul de campion al României la minibaschet (U12) în anul 2015. El a fost medaliat cu bronz la U14, în 2017, respectiv cu argint la U18, în acest an. De asemenea, Marinău are mai multe sezoane la activ în European Youth Basketball League, la diferite categorii de vârstă.

Marinău a participat în urmă cu un an, în pofida faptului că era cu un an mai tânăr, la Campionatul European U16 masculin Divizia B. Acest eveniment s-a desfășurat la Sarajevo, în Bosnia-Herțegovina, bifând șapte prezențe. La acest eveniment, Vlad a fost oprit în lotul de 12 al României de către antrenorul Florin Nini, unul dintre tehnicienii cu bogată experiență și activitate îndelungată în jocul de baschet din țara noastră, atât în sectorul juvenil, cât și la seniori.

În ierarhia amintită, publicată pe portalul www.youthbasket.com, un alt jucător român născut în anul 2003, figurează pe locul 10. Este vorba despre Ștefan Grasu, component al echipei Dinamo Știința București în Liga Națională, respectiv al Științei București în competițiile juvenile. De asemenea, Modibo Diaby, originar din Senegal, component al U-BT Cluj-Napoca, se situează pe locul 7 în această ierarhie la generația 2003.

Vlad împlinește vârsta de 16 ani chiar azi, 7 iunie 2019. Îi transmitem pe această cale La Mulți Ani și mult succes în tot ce face!