România a câștigat meciul cu Bulgaria, ultimul din cadrul turneului internațional U16 masclin, desfășurat la Sofia, între 3 și 5 noiembrie 2017. Formația tricoloră a obținut trei victorii din tot atâtea partide disputate.

Jocul cu Bulgaria, desfășurat duminică (05.11), s-a încheiat cu victoria tricolorilor, scor 47-34. Jocul a fost controlat de formația pregătită de Flavius Lăpuște și Sergiu Popa. România s-a desprins la 16-4 în primul sfert și conducea cu scorul de 25-16 la jumătatea confruntării. Compatrioții noștri au izbutit să se desprindă decisiv în secvența a 3-a, grație unui parțial de 18-4. Bulgaria a replicat în secvența decisivă, dar nu a reușit să pună în dificultate formația României.

Vlad Marinău (foto, nr.20), jucător recrutat în cadrul Academiei CSM Oradea și legitimat la LPS Bihorul Oradea, a bifat 15 minute în jocul cu bulgarii. El nu a punctat, însă a contribuit cu 4 recuperări (2 ofensive), 2 pase decisive și a terminat jocul cu 2 la eficiență și 13 la +/-. Reamintim că Vlad este născut în anul 2003 și este unul dintre cei doar doi jucători din echipa României care s-au născut în anul 2003.

Tudor Todea a bifat 14 punte, 5 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții pentru 13 la eficiență. Toți jucătorii din echipa României au bifat între 10 și 21 minute de joc, cu excepția lui Todea care a avut 31 minute pe parchet.

Înregistrarea integrală a meciului dintre România și Bulgaria poate fi urmărită în link-ul alăturat.

Reamintim că România a trecut de Macedonia și Kosovo în cadrul aceluiași turneu. Tricolorii au avut 3-0 la general.

Foto: www.raxsport.ro